Een haartransplantatie voor en na kan je dus een hele boost aan zelfvertrouwen geven. Hoe zit dat dan? Veel mensen vinden het hebben van weinig haar of zelfs kale plekken erg beschamend. Dit komt omdat dit vroeger wellicht anders was en dit kan in een korte periode van een aantal jaar plots veranderen. Zulke veranderingen kunnen een impact hebben op je mentale gesteldheid omdat je je meer onzeker gaat voelen. Dit kan resulteren in het voorkomen van sociale interacties met anderen, wat enorme stress kan geven. Een haartransplantatie voor en na kan dit voorkomen, het is een permanente oplossing waarbij er haarzakjes worden verplaatst naar de plekken op je hoofd die wat minder begroeid zijn.
Hoe werkt een transplantatie?
Een haartransplantatie voor en na is gemakkelijk te doen. Het enige nadeel is dat je geen haarzakjes van anderen kunt gebruiken omdat je lichaam deze afstoot. Het is niet je eigen DNA waardoor ze niet kunnen groeien. Verder is het een erg gemakkelijke procedure waarbij een plaatselijke verdoving wordt toegepast. Het toepassen van een narcose is onnodig en kan natuurlijk altijd risico’s met zich meebrengen. Daarom is bij een haartransplantatie voor en na het meer gebruikelijk om de huid op je hoofd te verdoven, zodat je deze niet meer voelt wanneer de haarzakjes eruit worden gehaald en opnieuw worden geïnjecteerd.
Opletten na de behandeling
Wanneer je een haartransplantatie voor en na bent onder gegaan is het belangrijk dat de nazorg erg zorgvuldig wordt gedaan. Iedere ingreep neemt natuurlijk risico’s met zich mee die je moet overwegen. Een haartransplantatie voor en na heeft weinig gevaarlijke risico’s dus dat is al fijn om te weten, wel moet je er dus op letten dat je alles goed schoon houdt zodat er geen wondinfecties ontstaan. Ook mag je een tijdje niet sporten of zwemmen. Ook is het belangrijk dat je probeert om niet te krabben zodat de genezing optimaal verloopt. De duur van de genezing is afhankelijk van hoe snel jouw lichaam reageert. De een ziet sneller resultaten terwijl dit bij de ander veel langer duurt. Dit heeft ook te maken met je weerstand en dus vitamine-inname, of je voldoende slaap krijgt en hoe fit je bent.